Norge får en borgerlig regjering etter valget. Det mest spennende er hva Senterpartiet gjør etter et sannsynlig valgnederlag.
Selv om Høyre som ventet faller fra sine rekordmålinger på de siste gallupene, blir likevel partiet valgets store vinner.
For dem som ønsker et regjeringsskifte er det et plaster på såret at Venstre går kraftig frem.
Styrkeforholdet mellom blokkene er altså ikke så veldig forandret av at Høyre går tilbake.
Fremdeles spår meningsmålingen at de blågrønne får rundt 95 mandater, og de rødgrønne omlag 67.
Resten går til Rødt og Miljøpartiet De Grønne.
Det er altså svært sannsynlig at statsminister Jens Stoltenberg og den rødgrønne regjeringen må gå av etter valget 9. september.
Da sprekker også den rødgrønne alliansen.
I opposisjon vil hvert parti snakke for seg selv, og det er naivt å ta for gitt at Senterpartiet lander til venstre for midtstreken i en ny rødgrønn allianse foran stortingsvalget i 2017.
Kommentarene fra Sp-ledelsen tyder på at partiet vil orientere seg mot sentrum - mot Venstre og Kristelig folkeparti - hvis den rødgrønne regjeringen faller.
Det er også analysen til professor Frank Aarebrot: Tror Senterpartiet kan bytte beite
- Det er ubegripelig at man glemmer hvilken rolle Sp kan spille etter valget. Det er faktisk ikke umulig at de kan havne i en ny, ikke-sosialistisk regjering, sier valgforsker Frank Aarebrot til Vårt Land.
Bildet meningsmålingene tegner er at den eneste mulige flertallsregjeringen er en borgerlig firepartiregjering.
Flertall krever 85 mandater, og det klarer ikke Høyre og Fremskrittspartiet å få alene (i dag har de 79 mandater «inne»).
Venstre og Kristelig folkeparti ligger an til å få 16 mandater, og det gir et klart borgerlig flertall på Stortinget.
Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Sp har 65 mandater - og da er SV såvidt over sperregrensen.
At Høyre faller på noen nye meningsmålinger endrer ikke hovedbildet - Arbeiderpartiet må ha en eventyrlig valgvind for å få nok stemmer vil å vippe flertallet tilbake.
Med 11 dager igjen til valget må de rødgrønne vinne 22.000 nye stemmer hver eneste dag for å komme i mål, ifølge Pollofpolls.
Jeg tror som Frank Aarebrot at Senterpartiet kommer i spill etter valget. Kanskje ikke rett etter valgnederlaget, men i løpet av neste stortingsperiode.
Hvis det er en ting historien har lært oss, så er det hvor pragmatiske Senterpartiet opptrår for å få makt og gjennomslag for sine interesser.
Kunnskapen som sitter «i veggene» i partiet er at det lønner seg å alliere seg med makten.
Hvis Senterpartiet bytter side, blir det likevel ikke flere enn rundt 70 mandater for en Høyre/sentrum-regjering.
Og selv om De Grønne skulle komme over sperregrensen og Rødt få inn en representant, så kommer ikke disse på vippen.
Skal statsminister Erna Solberg regjere med et flertall bak seg, så er en firepartiregjering eneste realistiske mulighet.
Etter min mening er det mest sannsynlige scenariet at vi er tilbake til den politiske situasjonen før daværende LO-leder Gerd Liv Valla var fødselshjelper for det rødgrønne samarbeidet.
Hvis Erna Solberg ikke klarer å tømre sammen de fire blågrønne partiene, kan vi få en lang periode med ulike mindretallsregjeringer.
Det er faktisk normalen hvis vi ser litt lenger bakover i tid.
Dessuten kan Stortinget igjen bli en forsamling med reell debatt og innflytelse.
Akkurat det ville ikke være noen ulykke.