Husker du Odd Anders With? Neppe, men han er altså blant de 24 såkalte «nestorene» som nå skriver brev til Krf-ledelsen mot en regjering med Fremskrittspartiet.
Det er tungt å gå ut av politikken, og oppleve at du ikke er så sentral lenger.
De fleste takler overgangen ved å tre inn i skyggen, mens enkelte søker en rolle som 7. far i huset.
Siv Jensen har sin Carl I. Hagen, og nå kommer altså en rekke tidligere sentrale Kristelig folkeparti-veteraner på banen med et åpent brev til Knut Arild Hareide.
En av de som fronter oppropet er altså Odd Anders With.
For de som ikke har god hukommelse, så var han statssekretær i to perioder for over ti år siden.
Og han trakk seg fra politikken for flere år siden.
Les også: Odd Anders With slutter i politikken.
Men nå har han altså skrevet brev sammen med 23 andre veteraner.
Etter litt innledende ros, kommer brevskriverne til frykten for samarbeid med Fremskrittspartiet:
- For noen av oss vil et slikt samarbeid bety svekket motivasjon. For andre av oss - og flere til - vil det bety at vi parkeres som aktive partipolitiske ambassadører, heter det i brevet.
Les Vårt Lands gjengivelse her: Topplag advarer Hareide mot Frp
I tillegg til With er brevet undertegnet av blant andre tidligere parlamentarisk leder Kåre Gjønnes, eks-statsård Hilde Frafjord Johnsen og tidligere generalsekretær Inger Helene Venås.
Noen stor bombe er det ikke at gårsdagens ledere i Kristelig folkeparti advarer mot en kursendring som var utenkelig da de selv var aktive.
Men Kristelig folkeparti har gjennomført en valgkamp basert på en garanti om en borgerlig regjering, og Knut Arild Hareide har myknet fronten mot Fremskrittspartiet betydelig.
Nå er han opptatt av å få gjennomslag for partiets politikk i en eventuell firepartiregjering: - Det er politikken som avgjør. Går vi inn i en firepartiregjering, så må vi kunne stå inne for helheten. Og det er fortsatt lite sannsynlig, sier Hareide til Vårt Land.
Utspillet fra Krfs eldstebrødre minner om 10 punkt-listen fra Fremskrittspartiets 7. far i huset.
For partiledelsen er det ikke nødvendigvis skadelig.
Det skaper inntrykk av uro, men klare krav og ultimatum styrker også partiets troverdighet i kamp om hjertesakene under regjeringsforhandlingene.
Når kravene kommer fra personer uten makt og formelle roller i partiet, så «binder» de heller ikke partiledelsen.
Jeg vil ikke falle av stolen om Lars Sponheim («Heller Jens enn Jensen») snart kommer på banen med formaninger i Venstre, eller at noen tidligere Høyre-topper advarer Erna Solberg mot å være for smidig.
Sånn er spillet.
En god forhandler er både ettergivende og krevende, det handler om å gi og ta.
Det som i bunn og grunn vil avgjøre om det blir en firepartiregjering eller ei er hverken kravene til Odd Anders With eller Carl I. Hagen, men den reelle forhandlingsviljen til de fire partilederne.
For rent maktmessig er det utvilsomt mer å hente på å være en del av regjeringen, enn å sitte og jamre i Stortinget.
Det vet de etter åtte år i skyggenes dal.