Krasjlandingen med CO2-renseanlegget på Mongstad er et eksempel på SVs vilje til å kaste milliarder ut av vinduet i ren symbolpolitikk.
For hver dag som går, lukter Mongstad-skandalen verre.
Sist nytt er at olje- og energiminister Ola Borten Moe allerede i vår ville legge ned anlegget - men at stansen ble hindret av at SV hadde fått en såkalt «miljøpolitisk erstatning», ifølge Dagens Næringsliv.
Smak litt på den: SV nektet altså å stanse et mislykket kostnadssluk i milliardklassen fordi de ville ha noe annet miljøpolitisk å skryte av.
Partiet var altså villig til fortsatt å bruke milliardbeløp på ren symbolikk, selv om Olje- og energidepartementet i flere år hadde rådet politikerne til å kansellere Stoltenbergs såkalte månelanding.
Les mer her: Krangel med SV utsatte Mongstad-stopp
Det er lett å bli fartsblind av store beløp, men Bergens Tidende har anslått at CO2-fangstanlegget til nå har kostet 10,5 milliarder kroner.
Hvis man sier at en vanlig lønnsmottaker betaler 200.000 kroner i skatt i året, så har det feilslåtte symbolprosjektet på Mongstad kostet all skatt fra mer enn 50.000 vanlige lønnsmottakere i ett år.
- Det ble satt i gang som en ren politisk hestehandel fordi den rødgrønne regjeringen trengte å bygge et utslippfritt gasskraftverk.
- Siden starten har prisen doblet seg, mens sannsynligheten for at CO2-fangstanlegget noensinne ville bli brukt, har sunket.
- Og det har ikke manglet på advarsler mot «månelandingen» fra første stund, men regjeringen lukket ørene og kjørte på.
Det er åpenbart at hele prosjektet bør granskes av Stortinget.
Mistanken om at nasjonalforsamlingen er ført bak lyset, blir sterkere for hver dag som går.
Les også: Månelandingen en varslet fiasko
Les også: Mongstad-fiasko lukter ille
I dagens utgave av Finansavisen bekrefter riksrevisor Jørgen Kosmo at den knusende rapporten om Mongstad-anlegget i praksis var ferdig før sommeren, men at man valgte å vente med offentliggjøringen til etter valget - angivelig for at rapporten ikke skulle bli brukt politisk.
Man skal altså holde politikk og virkningen av politiske vedtak unna valgkampen?
Samtidig får vi altså vite at oljestatsråden hadde gitt opp allerede i vår, men at pengene fikk fortsette å rulle ut fordi SV ville ha noe i bytte for å kutte det mislykkede prosjektet.
Hvis det er riktig at regjeringen fortsatt å bruke millioner på et prosjekt de hadde gitt opp, så er det ille.
Så lett er det bare ikke lov å ta på offentlige ressurser - eller den felles lommeboken for oss alle.
Hadde det vært et privat selskap, ville lederne risikert tiltale for økonomisk utroskap.